De dokter als patiënt – Huisartsenpraktijk Bouman – Eerbeek
Loenenseweg 88a 6961 CT Eerbeek Tel:0313-651400
Header afbeelding

Terug naar overzicht

De dokter als patiënt

Het is alweer twee jaar geleden dat ik de eerste symptomen ontdekte van wat later een vreselijke spierziekte bleek te zijn. In de zomer van 2021 werd de diagnose ALS gesteld en vanaf dat moment moesten we ons leven heel anders gaan invullen.

Mijn functioneren is geleidelijk aan achteruit gegaan. Op dit moment kan ik nog slechts korte stukjes lopen met een rollator, echt hooguit 10-15 meter. Dat betekent dat ik veel gebruik moet maken van een rolstoel. Ook mijn ademhalingsspieren zijn minder sterk geworden. Ik gebruik daarom al een jaar een beademingsapparaat ter ondersteuning van de ademhaling. Als ik slaap word ik volledig beademd en overdag kan ik, als ik buiten adem raak, extra happen lucht nemen. Op deze manier lukt het eigenlijk goed om door de dag heen te komen!

Wel is het steeds meer een uitdaging om activiteiten te doen overdag. Dit heeft ook te maken met de beperkte hoeveelheid energie die er voor een dag beschikbaar is. Toch lukt het vaak om een oplossing te vinden voor de belemmeringen die ontstaan.

 

Zo lukt het nog altijd om twee keer in de week naar de praktijk te komen. Meestal krijg ik twee patiënten op mijn korte spreekuur. Daarna kan ik met het team koffiedrinken. Op die manier lukt het om toch betrokken te blijven bij de praktijk, bij een aantal patiënten en bij Eerbeek.

 

De afgelopen jaren hebben wij  vaak gemerkt dat de betrokkenheid van onze patiënten groot is. We hebben talloze kaarten en ook bloemen en andere cadeaus mogen ontvangen. Ontzettend bedankt hiervoor! Het is heel fijn om te merken dat er meegeleefd wordt.

 

Op 1 mei start Wouter Wanders als waarnemend huisarts in onze praktijk. We hopen dat hij het erg naar zijn zin zal krijgen en dat we na een tijdje samen kunnen beslissen dat hij mijn rol als praktijkhouder gaat overnemen.

Publicatiedatum: 03-05-2023