Videoconsulten – Huisartsenpraktijk Bouman – Eerbeek
Loenenseweg 88a 6961 CT Eerbeek Tel:0313-651400
Header afbeelding

Videoconsulten

In onze huisartsenpraktijk hebben wij als extra optie de mogelijkheid tot videoconsulten. Dit is een veilige en eenvoudige manier om te video bellen tussen een arts en een patiënt. Er kunnen ook uitslagen of beelden getoond worden. Er wordt niks opgeslagen of opgenomen, dus bij het beëindigen van het gesprek is niets meer zichtbaar.

Voor veel klachten is dit een prima manier om ons te ‘bezoeken’. Het scheelt u reis- en wachttijd omdat u niet naar de praktijk hoeft te komen; u belt vanuit uw huis en ook een familielid kan deelnemen aan het gesprek vanuit een andere locatie. Het voordeel ten opzichte van een gewoon telefonisch consult is dat we elkaar toch even aan kunnen kijken, dat u iets laten zien of demonstreren en wij kunnen u bijvoorbeeld een uitslag laten zien.

U klikt eenvoudig op de uitnodiging in uw mail op het afgesproken tijdstip. U komt dan in onze digitale wachtkamer. Voor meer acutere vragen kunnen we ook een directe videoverbinding starten, u krijgt dan een code van de behandelaar en als u die invoert in de FaceTalk app is er een directe verbinding mogelijk.

Kijkt u onderstaande filmpjes voor een uitleg:
https://www.youtube.com/watch?v=EJGGzvlqcUU#action=share
https://www.youtube.com/watch?v=sU6EevgiLYw

In het begin kan dit wat onwennig zijn, maar onze ervaring is nu al, dat het snel went. Als u er zelf niet uitkomt, kunnen we u in contact brengen met een vrijwilliger die u hierbij (via de telefoon en meekijken op afstand) kan helpen.