Beeldbelconsulten – Huisartsenpraktijk Bouman – Eerbeek

Beeldbelconsulten

Beeldbelconsulten met WeSeeDo

In onze huisartsenpraktijk hebben wij als extra optie de mogelijkheid tot beeldbelconsulten. Dit is een veilige en eenvoudige manier om te beeldbellen tussen een arts en een patiënt. Er kunnen ook uitslagen of beelden getoond worden. Er wordt niks opgeslagen of opgenomen, dus bij het beëindigen van het gesprek is niets meer zichtbaar.

Voor deze service hoeft u niks te downloaden of te installeren. WeSeeDo werkt direct in iedere browser, op iedere smartphone en op elk computersysteem. De assistente stuurt u via de mail een link, als u daar op klikt zit u meteen in de digitale wachtkamer.

Voor veel klachten is dit een prima manier om ons te ‘bezoeken’. Het scheelt u reis- en wachttijd omdat u niet naar de praktijk hoeft te komen; u belt vanuit uw huis en ook een familielid kan deelnemen aan het gesprek vanuit een andere locatie. Het voordeel ten opzichte van een gewoon telefonisch consult is dat we elkaar toch even aan kunnen kijken, dat u iets laten zien of demonstreren en wij kunnen u bijvoorbeeld een uitslag laten zien.

U klikt eenvoudig op de uitnodiging in uw mail op het afgesproken tijdstip. U komt dan in onze digitale wachtkamer.

In het begin kan dit wat onwennig zijn, maar onze ervaring is dat het snel went. De assistente zal u uitnodigen voor deze mogelijkheid als zij inschat dat dit gewenst is, maar vraagt u er vooral ook zelf naar!

 

De assistente mee laten kijken met WeSeeDo-direct

In sommige gevallen is het lastig om via de telefoon uit te leggen wat er aan de hand is. Hoe ziet een wond er precies uit? Hoe ziet de huiduitslag er precies uit?

In onze huisartsenpraktijk hebben wij de optie om dan een videoverbinding te leggen. In één simpele stap wordt u door de assistente uitgenodigd om een videoverbinding te starten tijdens het gewone telefoongesprek. Hierdoor kan zij direct met u meekijken en de situatie beter beoordelen en de juiste vervolgstappen bepalen. Hiervoor hoeft u niets te downloaden, u krijgt via een sms een link die u dient te accepteren. Hierna ontstaat er een veilige verbinding en kunnen we direct met u meekijken.